Een slapper wordende buik bij vrouwen na de zwangerschap

Een slapper wordende buik is iets dat bij zowel mannen als vrouwen gebeurd met de jaren. Misschien heeft u ook wel eens naar televisie programma’s gekeken waarin mensen die heel erg dik waren gaan afvallen. Als deze mensen vervolgens zijn afgevallen, is er vaak erg veel overtollig vel.

Daar zat in het verleden vet, maar is nu enkel ballast. Voor deze mensen kan een operatie die de buikwandcorrectie heet een optie zijn. Maar ook vrouwen die net zwanger zijn geweest en overtollig vel hebben, kunnen van deze ingreep gebruik maken. Met een buikwandcorrectie kan de buik worden hersteld in de oude staat.

Ingreep niet voor iedereen

De ingreep is niet voor iedereen weggelegd. Het is altijd maatwerk en er zal per situatie naar worden gekeken worden. Daarom is het ook zo belangrijk om eerst een afspraak te maken bij de kliniek die u op het oog heeft. Waarschijnlijk heeft u zelf al veel informatie in kunnen winnen over de ingreep. De klinieken hebben vaak zeer uitgebreide beschrijvingen van de ingreep op hun site staan.

Daarnaast zijn er op Youtube ook filmpjes en resultaten te vinden van mensen die de ingreep hebben ondervonden. Tijdens het consult kunt u natuurlijk ook veel vragen stellen en wordt er naar uw situatie gekeken. Dit consult is vaak met een plastisch chirurg en na dit consult kunt u zelf bepalen of u de ingreep door wilt zetten.

Mommy makeover

De buikwandcorrectie is zoals gezegd ook voor sommige vrouwen interessant die kort geleden bevallen zijn. Er is een ingreep genaamd de ‘mommy makeover‘, welke niet enkel de buikwandcorrectie bevat maar ook de borsten zal liften of vergroten. Deze ingreep wint aan populariteit in zowel Nederland als België.